Indret stuen med genbrugsfund og skab en unik stemning

Stuen er et af de rum, hvor vi tilbringer absolut mest tid. Særligt når vi skal slappe af.

Stuen er ofte et af de største rum i en bolig, og det sted vi går hen for at slappe af. Det er også et rum, der skal kunne mange ting, som bl.a. rumme både hygge, være let at gå til og med en god blanding af æstetik og praktik. En vel-indrettet stue er ikke lige let for alle at stable på benene. Men her kommer vi med både inspiration til indretning, og hvilke produkter du med fordel kan købe brugt.

Hvordan indretter man en hyggelig stue?Det kommer selvfølgelig an på både smag og behag, men helt grundlæggende er der nogle fællesnævnere, der går igen i mange hjem.

Her kommer vi med bud på genbrugsprodukter til at indrette stue og afslapningskroge i dit hjem. Det inkluderer både helt konkrete bud på møbler, kategorier og inspiration til, hvordan du kan indrette dig.

Genbrug er det centrale element, for hvorfor ikke udforske de mange muligheder inden for genbrug? Det er en chance for både at spare penge og bidrage til en mere cirkulær forbrugscyklus.

En god sofaEn sofa en nok det første de fleste tænker på, når man nævner indretning af stuen.

Der er enormt mange brugte sofaer til salg derude, både dem der er godt brugte, og dem der knap nok har brugsspor. Det er faktisk helt vildt, hvad nogle vælger at sætte til salg som ganske ubrugt, men hvis man aldrig helt bliver dus med sin nye sofa, så er det jo bare om at få den solgt videre til en anden heldig ejer. Derudover spiller flytninger og anden opgørelser af bo også en stor rolle i antallet af annoncer, for det vil sjældent skyldes, at selve sofaen er slidt fuldstændig ned. I skrivende stund er der langt over 10.000 brugte sofaer til salg.

Se brugte sofaer her
https://cms.its-koral.com/media/sofa-brugt-656f51131a68d.webp
Forslag til din jagt efter en brugt sofa

Størrelse, farve, design og formsprog er altsammen vigtige overvejelser i din søgning, og vi har hver vores præferencer, når det kommer til stil.

Et sted du kan starte kan være at søge mere specifikt på størrelse, som fx. 2-personers eller 3-personers sofa.

Du kan selvfølgelig også søge på et bestemt mærke, nogle af de populæreste søgninger ved Koral er på Eilersen, Hay og Arne Norell.

En anden populær søgning er på Tremmesofa med de klassiske tern, og sider der kan vippes.

Ekstra siddeplads med lænestoleLænestole kan gøre en verden til forskel i en stue, fordi de både bidrager med noget visuelt, og derudover kan være med til at afgrænse rummet, hvilket giver en dejlig ro.

Afhængig af størrelsen på din stue, er lænestole gode indretnings - og afslapningsmøbler, der både kan indramme sektioner og rum, byde på behagelig siddekomfort og fungere som et privat rum i rummet. Der er både klassikere, store bløde flydere og de mere skulpturelle udgaver at finde brugt.

Se brugte lænestole her
https://cms.its-koral.com/media/laenestol-brugt-656f559345b27.webp
Populærer søgninger indenfor lænestole

Der søges vidt og bredt med både tekst og billeder, i jagten på de gode genbrugslænestole.

En klassiker som er populær i søgninger og hos de mange kuraterede retro- og vintagebutikker er Kludestolen af Bernt Pedersen. Den har et perfekt miks af simpelt og smukt designsprog samt siddekomfort.

En anden populær søgning er på stole af Bruno Mathsson, som både byder på tilbagelænede læderstole og klassikeren i birk og sæde af flettet linned.

En anden evigt hyldet storfavorit er også Børge Mogensen, med alt fra den spanske stol til de tungere læderstole. Det er både populært herhjemme i DK og i udlandet, kendt som godt dansk design. De er ikke billige møbler, men til gengæld holder de ofte en meget pæn gensalgsværdi, så din egentlig pris for at eje stolen kan potentielt betragtes som værende mindre, end et alternativ, som du ikke kan afsætte igen.

Men faktisk holder mange IKEA produkter også ofte en pæn gensalgsværdi, og de er jo bl.a. kendt for at tilbyde møbler alle har råd til. Derudover er "Vintage IKEA" efterhånden blevet en udbredt ting, som mange søger aktivt på brugt markedet.

Det sidste eksempel er Wassily Chair, som er det kendte designikon fra 1925, med krom ben og hårdtspændte læder flader.

Source: Pinterest

Populære søgninger på sofa- og sideborde

Træ, krom, glas eller marmor

Helt gennemgående er det træ, der dominerer mest, når det kommer til materialet, særligt Eg og Teak går meget igen. De er ofte i en klassisk udforming med ovale eller rektangulære former, og kan næsten skifte stil, blot ved, at man stiller noget nyt på bordpladen. Et materiale der deler vandende, og løbende har sin renæssance er marmor, og her er der også et ret stort udvalg at komme efter.

Nogle populære søgninger som er mere specifikke på designer er bl.a. Poul Kjærholm, med sit klassiske firkantede bord der for det meste kommer med enten sten eller glasbordplade. Et andet populært bud er det lidt mindre sidebord i krom og glas alla Eilieen Grey.

Sofaborde i alle afskygningerGenerelt set tjener et sofabord som et funktionelt møbelstykke i stuen

Sofaborde er både essentielle og alsidige møbler i stuen. De lave borde, placeret foran sofaer, tilføjer ikke kun en praktisk overflade til at støtte dagligdagens gøremål med bøger, fjernbetjeninger og kopper, men de spiller også en central rolle i selve indretningen. Sofaborde kommer i en bred vifte af stilarter, materialer og former, lige fra minimalistiske og moderne design til mere klassiske eller antikke slag. Udover deres funktionelle formål tjener sofaborde også som et samlingspunkt, hvorfor det rigtige sofaborde kan gøre en verden til forskel i netop din stue.

Se brugte sofaborde her
https://cms.its-koral.com/media/sofabord organiske former.webp

Lyskilder som indretning og funktionalitetFørst og fremmest tjener lyskilder en rolle, når det kommer til navigation og oplysning af et rum, men ved at kombinere klassiske lyskilder med andre, der tjener mere som æstetik og hygge, kan du lave en helt unik og indbydende indretning.

Mange undervurderer effekten af, hvad en smuk lampe kan gøre for stemningen i et rum. I de mørkere måneder kan den rette belysning være helt essentiel for velvære, både ift. at fornemme dagslys, men også som hyggebelysning, når man samles i stuen eller hovedet skal koble af efter en lang dag. Hvis du ved hvilket udtryk du søger, kan du let søge med Koral billedsøgningen, så vil du hurtigere kunne luge ud i annoncerne og finde noget efter din smag. Ellers kan du prøve dig frem med fx. Keramiklampe, Standerlampe, Væglampe osv.

Se brugte lamper her
https://cms.its-koral.com/media/lampe til stue.webp

Skammel, taburet eller sidebord?Skamler er gode til pynt, bøger, vaser, skulpturer og så af lægge sine ting. En god skammel kan bruges til lidt af hvert og ændrer karakter alt efter brugen i din stue.

Det er måske lidt af en opfordring, men hvis du er typen der godt kan lidt at indrette og dimse lidt rundt derhjemme, skal du virkelig overveje nøje, før du lader en god skammel gå videre til andre. Der er selvfølgelig lige det med pladsen, og at den helst skal have en vis brugsværdi, men vores erfaring er, at gode skamle-matches er trofaste følgesvende gennem rigtig mange år.

Se brugte skamler her
https://cms.its-koral.com/media/skamler.webp

OpbevaringsmulighederHylder til bøger, kunst og nibs, eller skabe og skænke med plads til alt det, vi ikke gider at se på

Opbevaringsløsningen du skal kigge efter, afhænger naturligvis af både pladsen og behovet. Er det blot en hylde til nibs og arvestykkerne fra bedstemor, eller er det til Krea-værkstedet, bunken af spil, porcelæn, glas osv. som du gerne vil have pakket væk i et skab. Selvom det er langt fra en hylde til et skab, så begge dele dog om opbevaring. Vi tør godt påstå, at du kan finde et godt brugt-alternativ, til rigtig meget af det du søger. Denne type af produkter er ofte af materialer, der kan overleve dem, der ejer dem, hvilket gør det til helt naturlige gensalgsvarer igen og igen.

Se brugte opbevaringmuligheder her
https://cms.its-koral.com/media/stue reol.webp
Mulige opbevaringsløsninger

Kig efter gode skabe, hylder, reoler og skænke. Enten som de er eller som upcycling projekter

En evig klassiker som vi virkelig elsker her i DK er Montana. Både som sælger og køber. En anden populær sag er Vitrine skabe. Om de skal være afsyrede eller malet med vilde farver skifter lidt med tiden, men de flotte, originale detaljer går altid igen og bidrager med masser af charme. Bogkasser bliver generelt solgt rimelig hurtigt, særlig hvis de står pænt i originalt fyr eller finer. Bogkasser kan netop tilpasses de forskellige behov i hjemmet og giver rigtig mange indretningsmuligheder til bl.a. stuen.

Kunst i stuenKunst er et vidt begreb og meget individuelt, hvad vi hver især betragter som kunst.

Der er både kunst fra hobby-kunstnere og profesionelle at finde på brugt markedet. Ligesom at der både er billeder, keramik, skulpturer og alverdens andre kategorier at dykke ned i. At finde kunst til hjemmet er ofte en lidt anden overvejelsesproces og styret mere af impuls og smag, end planlægning og plads.

Se kunst her
https://cms.its-koral.com/media/kunst i stuen.png
Søgninger på kunst

Her kommer vi med et par forslag til, hvilke søgninger du kan foretage, når du leder efter kunst.

Brugte møbler og interiør til stuen

Der er mange gode grunde til at købe brugte møbler og interiør til din stue

Køb af brugt reducerer behovet for at udvinde nye materialer og producere nye produkter. Dette hjælper med at mindske forbruget af naturressourcer og energi.

Når nu udvalget af brugt er både stort og godt, hvorfor så ikke overveje disse inden du køber nyt?

Foruden en betydelig besparelse på prisen, giver brugte varer dig også mulighed for at finde unikke produkter, eller potentialer for DIY og upcycling, som giver et helt særligt og personligt præg på indretning, også i dit uderum.

Brug Koral til at søge på tværs af DBA, Sellpy, Tise, Trendsales, Tradera, Gul og Gratis samt Ebay i norden.

Du kan søge med både tekst og billeder på sitet her, eller få vist genbrugsalternativer mens du shopper, med Koral extension installeret i din browser.