Guide til sommerborddækning med masser af fine genbrugsfund

Sommeren er over os og det er igen tid til at dyrke livet under åben himmel.

Influent og æstetiker Line Schjelde elsker at byde venner og familie på sommermad i deres grønne gårdhave, og udnytter derfor enhver anledning til at dække op i det fri. For Line er borddækningen halvdelen af glæden ved at invitere gæster til spisning, da det er en fin anledning til at vise sine gæster, at man har lyst til at gøre sig umage for deres skyld. 

Her er Lines guide til en sommer borddækning med masser af personlighed og fine genbrugsfund.

Lines musthaves til sommerbordet

Det skal du søge efter:

  • En fin dug, gå fx efter en tidløs dug i hør i en afdæmpet farve, eller et endnu mere sommerligt udtryk med fx en broderet dug

  • Stofservietter der kan bruges igen og igen, tænk over at vælge en farve eller et mønster der passer til din dug

  • Glas, gerne nogle i fine farver, strukturer eller mønstre 

  • Skåle, fade og tallerkner, der endelig ikke behøver at være det samme stel, men som det er en god ide at holde inden for samme farvetone eller udtryk. Keramik i rolige farver og blomstrede porcelænstallerkner er altid gode på sommerbordet 

  • En fin keramik - eller glasvase, med en buket vilde sommerblomster som prikken over i’et. Gå på opdagelse i din have eller langs marker og enge, og glæd dig over, at blomsterne er leveret af den fri natur.
[object Object]

Inspiration til sommermadHvis du skal være vært for et sommer-selskab har Line her et bud på en menu

Til denne sommermiddag har Line kreeret en lækker menu med hjemmelavet stracciatella som forret. Stracciatella er en cremet blanding af frisk mozzarella og fløde, som hun laver ved at rive eller hakke mozzarellaen i små stykker og blande den med let pisket fløde. Blandingen smages til med salt og friskkværnet peber og serveres med sprødt brød eller grøntsagsstave.

Derudover serverer Line ovnbagt laks med nye kartofler vendt i smør og persille. Laksen krydres med salt, peber og citron og bages i ovnen eller på grillen, indtil den er mør og let gylden. De nye kartofler koges, til de er møre, og vendes derefter i smeltet smør med friskhakket persille.

Som tilbehør har Line bagt en klassisk focaccia med rosmarin og groft salt. Den luftige, italienske brødtype laves på en dejblanding med olivenolie, gær, mel, salt og vand. Dejen æltes og hæves, inden den kommes på en bageplade, dryppes med olivenolie og drysses med rosmarin og flagesalt. Brødet bages til det er gyldent og sprødt.

Dertil serverer Line grillede gulerødder, som giver et flot farvespil og en lækker, lidt røget smag. Gulerødderne skrælles, skæres i mindre stykker, pensles med olie krydres med salt og peber og grilles et par minutter på hver side.

Til sidst har Line lavet en frisk, grøn salat med ærter, blandet salat, forårsløg og en hjemmerørt vinaigrette. De friske ærter koges et par minutter, til de er møre, men stadig har bid. Salaten blandes med ærterne og en vinaigrette lavet på olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og peber.

Menuen er en perfekt kombination af lækre, friske råvarer tilberedt på en enkel måde, der fremhæver smagen.

[object Object]

Brug Koral til at finde interiør

Søg på tværs af markedspladser med Koral og opdag de mange muligheder der findes i genbrug

Ved at aggregere annoncer fra forskellige markedspladser giver Koral dig adgang til et bredt udvalg af secondhandvarer. Det betyder at du nemt kan skabe dig et godt overblik over det aktuelle udbud på de produkter du søger. Derudover kan du oprette en profil og gemme annoncerne, så du let kan vende tilbage til disse når du er i mål med din søgning.

Lige nu samler vi annoncer på tværs af 14 platforme og vi tilføjer løbende flere kategorier og flere platforme, så du som forbruger har så nem adgang til secondhand som muligt.